Vlasnik hotela Jablanica pred sudom u Konjicu se izjasnio da nije kriv

Vlasnik hotela ‘Jablanica’ Amir Džafić izjasnio se danas pred sudom u Konjicu da nije kriv za nasilničko ponašanje i premlaćivanje djelatnice Enise Klepo

Džafića zastupa odvjetnik Edim Karalić, a oštećenu Nada Dalipagić. Predmet se sada dostavlja drugom sucu, a ročište mora biti zakazano za 30 dana.

“Sada će se cjelokupni predmet dostaviti sucu prema Kaznenom zakonu FBiH, odnosno Vijeću koje prilazi sad glavnom pretresu. On će biti zakazan u roku od 30 dana od dana o izjašnjenju o krivnji. Na glavnom pretresu će prvo Tužiteljstvo iznijeti svoje dokaze, pa onda obrana i Sud će na kraju donijeti presudu, to je proces propisan zakonu o Kaznenom zakonu FBiH. Glavni nositelji postupka su Tužiteljstvo, postupajuća tužiteljica i branitelj, a prava oštećene su prema našem kaznenom postupku dosta sužena i ona može svjedočiti o svemu onome što joj se dogodilo. Nakon toga, ona ima pravo na podnošenje imovinsko-pravnog zahtjeva, ukoliko optuženi bude osuđen”, kazala je za Nada Dalipagić, odvjetnica Enise Klepo.

Odvjetnicu smo pitali što će biti sa zadnjom neisplaćenom plaćom budući da je to bio ‘povod’ za premlaćivanje nakon što je Klepo nadležne pitala o svojoj zarađenoj plaću.

“To je u parničnom postupku, razdvojeno je i ići će nakon ovoga procesa u kojem se potražuju imovinska prava”, kazala nam je Dalipagić.

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je dana 01. kolovoza 2023. godine oko 21,30 sati u holu hotela „Jablanica“ u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene s direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić, te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja „Jablanica“, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka, navodi Tužiteljstvo.

(hercegovina.info)