SAZNAJEMO: Još jedan Đulić u Hercegovini direktor, ovog puta Emir Đulić direktor JP Pošta BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine smijenila je upravu javnog preduzeća BH Telecom, pod vodstvom Sedina Kahrimana. Za novog generalnog direktora  ovog preduzeća imenovan je Amel Kovačević, koji je prijedlog stranke Narod i pravda.

Nakon što su se stranke “Trojke” obračunale sa upravama javnih preduzeća, u narednom periodu kreće i smjena direktora podružnica tih javnih preduzeća.

Prije nekoliko dana je smijenjen Ragib Šuta, decenijski direktor Elektrodistribucije Mostar, a umjesto njega Narod i Pravda Hercegovačko-neretvanskog kantona je postavila mladog inženjera Omera Đulića.

U narednim danima se očekuje i smjena direktora podružnice BH Telecom u Mostaru, Adila Šute, a na njegovo mjesto sigurno dolazi Aner Žuljević, i kako saznajemo Adil Šuta već je odavno pospremio stvari koje ga mogu dovesti u situacije koje su u suprotnosti sa zakonom.

Također, saznajemo da nakon svega ovoga uskoro će uslijediti i smjena direktora JP BH Pošta i da će se to desiti u narednih mjesec dana. Tako umjesto Vedada Rahimića dolazi kadar SDP-a, Emir Đulić iz Konjica, magistar saobraćaja i komunikacija.

Očito je da SDP vodi dobru kadrovsku politiku jer doktor ekonomskih nauka Žuljević mijenja Šutu koji je “samo” mag.oec, a da Đulić, magistar saobraćaja i komunikacija mijenja nastavnika Likovne kulture.