Srbijanka ubici napravila kafu ne sluteći šta joj se sprema

Prijateljica, koja inače živi u istoj zgradi gdje i ubijena, odvela je dvogodišnju kćerkicu ubijene koja je bila u stanu u vrijeme zločina.

Srbijanka J. S. (32) koju je u utorak u njenom stanu u Vinterturu u Švicarskoj ubio državljanin Srbije (76) navodno je svog ubicu pustila u stan ne sluteći šta joj sprema.

Kako prenose švicarski mediji, otac ubijene je rekao da je za smrt kćerke saznao od poznanice, koja je bila sa njom tog dana. Ona je navodno rekla da je stariji čovek, za koga se vjeruje da je dedo njenog supruga, pozvonio na vrata i da je on upravo osoba koja je uhapšena zbog sumnje da je ubio mladu Srbijanku.

– Moja kćerka mu je otvorila vrata i ponudila mu kafu – navodno je rekao otac za medije.

Otac je rekao da je kćerkina prijateljica tada otišla do podruma kada je čula pucnje. Žena je potrčala uz stepenice i pokušala da uđe u stan, ali su vrata bila zaključana. Tada je osumnjičeni otvorio vrata i mirno rekao “ubio sam je”.

Prijateljica, koja inače živi u istoj zgradi gdje i ubijena, odvela je dvogodišnju kćerkicu ubijene koja je bila u stanu u vrijeme zločina i osumnjičenog do svog stana i pozvala policiju. Nažalost, za J. S. nije bilo pomoći. Njeno tijelo je pronađeno sa više prostrelnih rana.

Ubijena i njen suprug već neko vrijeme nisu živeli zajedno, a dvoje starije djece je trenutno kod njega u Srbiji. Otac ubijene je ranije za švicarske medije rekao da je njegova kćerka pokušavala da se razvede od supruga, jer je, prema njegovim navodima, bio nasilan. On je čak imao zabranu prilaska jer je ubijena žena protiv supruga podnela prijavu zbog prijetnji i nasilja u porodici.

– Tužilaštvo je nakon prijave pokrenulo istragu o ovom slučaju u julu prošle godine protiv muškarca koji živi u Srbiji – potvrđeno je u švicarskoj policiji.

Kako navode, u trenutku pokretanja istrage, suprugu ubijene je bio zabranjen ulazak na teritoriju Švicarske i da je ranije izdat nalog za njegovo hapšenje.