Snježno nevrijeme uzrokovalo kolaps u Minhenu

Oko 760 letova otkazano je na aerodromu Minhen u subotu zbog obilnih snježnih padalina, rekao je glasnogovornik zračne luke za CNN. Autobusi, tramvaji i neke željezničke usluge u Minhenu također su obustavljeni zbog snijega, prema minhenskom javnom prijevozniku.

Glavni željeznički kolodvor u Minhenu zatvoren je za dolaske, dok su međugradske usluge u potpunosti obustavljene, prema njemačkoj nacionalnoj željezničkoj kompaniji Deutsche Bahn.

Deutsche Bahn je upozorio da će željeznički promet biti “ozbiljno pogođen” do ponedjeljka. Njemački regionalni Süddeutsche Zeitung izvijestio je da je ogroman broj putnika ostao zaglavljen na glavnom kolodvoru u Minhenu.

Policija je u subotu zamolila ljude u Minhenu da ne koriste svoje automobile osim ako je to apsolutno neophodno, dok je stanovnicima nekih dijelova južne Bavarske rečeno da uopće ne izlaze iz svojih domova, rekao je glasnogovornik münchenske policije za CNN.

Nogometna utakmica između Bayerna i Union Berlina, koja se trebala održati u subotu, također je odgođena.

Bavarska javna televizija Bayerischer Rundfunk u subotu je izvijestila da je 44 centimetra snijega u Minhenu najviše snježnih padalina ikad zabilježeno u decembru u glavnom gradu Bavarske od početka mjerenja 1933. godine.