Selektor živi u paralelnoj stvarnosti: Iz blamaže u Luksemburgu vidi i pozitivne stvari

Uoči sutrašnje utakmice reprezentacije BiH protiv Slovačke održana je press konferencija naše selekcije, a prisutnim medijima obratio se selektor Milošević.

Selektor je u najjadnijem izdanju reprezentacije u historiji i neviđenoj blamaži-vidio i nešto pozitivno: “Mislim da ima pozitivnih stvari iz poraza od Luksemburga jer smo vidjeli neke stvari, ima nekih igrača ne bih o imenima, ali okom se moglo vidjeti da nisu mogli biti spremni da idu preko svoje granice na terenu. Kada sam došao rekao sam da u baražu ko želi da igra svaki igrač mora dati maksimum u ovom meču, pa i preko toga. Jasno je bilo na svih prethodnim mečevima koji momci su bili spremni da to urade i to je najveći dobitak sigurno igrači koji su pokazali da to žele i mogu”.

“Nikom porazi nisu prijatni, a najmanje meni. Ni meni ovo sve ne treba, ali niko nije rekao da će put biti lagan. Protiv Luksemburga smo igrali bez pet-šest igrača i razumijem da su navijači ljuti i kivni”, rekao je Milošević koji je dodao da četiri-pet igrača strahuje zbog žutih kartona i eventualne suspenzije uoči baraža, rekao je Milošević.

Milošević je dodao da već u glavi ima tim za baraž kao i način na koji ekipa treba igrati, te je najavio posjete i razgovore s igračima, s obzirom da do marta naš tim neće igrati utakmice.

“Onaj ko misli da imamo bolje igrače, živi u zabludi. Pretresli smo sve, imao sam tri spiska, ali to je to što imamo. Ne pričam napamet i ovo su stvari koje svi mogu razumjeti”, rekao je Milošević, koji ne razmišlja o tome da li će dobiti otkaz nakon sutrašnje utakmice.

“Ako javnost bude tražila da idem, nikakav problem, ujutro”, poručio je Milošević