Sanja Vulić u ulozi tumača Dejtonskog sporazuma: Entitetska linija postoji

Redaju se reakcije na današnju izjavu iz OHR-a, kojom su negirali postojanje medjuentitetske linije, te takve izjave iz RS-a nazvali lažnim.

Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a koja je inače zadužena za najradikalnije izjave u SNSD-u, je izjavila da međuentiteska linija-postoji.

“Indikativno je da OHR čita samo objave ‘uplašene’ Јelene Trivić, što opet, po ko zna koji put, jasno potvrđuje bliskost aktera i činjenicu da dio međunarodne zajednice nikada nije prežalio što ona nije predsjednik Republike Srpske, jer bi sa njom lako mogli završiti otimačinu imovine, ukidanje linije razgraničenja između Republike Srpske i FBiH i sve što im padne na pamet do potpunog uništenja Srpske.

Ali, na sreću po srpski narod i Republiku Srpsku, Јelena Trivić je samo jedno veče glumila u predstavi zvanoj “Јa sam predsjednik Republike”, objavila je Vulić, prenosi RTRS.

Rekla je da u Općem okvirnom sporazumu za mir na engleskom jeziku piše: “Article I: Inter-Entity Boundary Line.

The boundary between the Federation of Bosnia and Herzegovina and the Republika Srpska (the “Inter-Entity Boundary Line”) shall be as delineated on the map at the Appendix”.

Vulić tvrdi da u prijevodu to znači “Međuentitetska granična linija ili linija razgraničenja”.

“Tumačite kako hoćete, ali granica postoji. Slobodarski srpski narod je uvijek praštao ali nikada nije tolerisao mučenje i ponižavanje kakvo konstantno nad svima nama vrši međunarodna zajednica i politički, isfrustrirani turista Schmidt (visoki predstavnik Christian Schmidt, op. a.)”, navodi Vulić.