Reprezentacija BiH večeras protiv evropskog prvaka: Može li Barbarez iznenaditi Italiju?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra drugu prijateljsku utakmicu u manje od sedam dana. Nakon Engleske protivnik je ponovo jedna od najvećih reprezentacija svijeta – Italija.

Za Italiju je ovo posljednja pripremna utakmica pred nastup na Evropskom prvenstvu na koje idu kao aktuelni europski prvaci.

Za selektora Barbareza je ova utakmica prilika da uigra još neke stvari pred utakmice koje BiH očekuju u Ligi nacija, te u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Izmjena zbog povreda će sigurno biti – Barbarez sada u sastavu nema Vasilja i Radeljića koji su bili u prvih 11 u Engleskoj. Izmjene priželjkuju i navijači jer svi nestrpljivo žele vidjeti sve naše nove snage koje su već dobile “palac gore” kod navijača na osnovu utakmice protiv Engleske.

Navijači se raduju svakom novom igraču, a čini se da posebno u većoj ulozi žele vidjeti na djelu Denisa Huseinbašića koji je prošle sezone zadivio Njemačku za koju je igrao na Europskom prvenstvu. U pet mečeva za U21 Njemačke dao je dva gola, a onda se odlučio za BiH.

Barbarez večeras računa na sljedeće igrače:

Golmani: Pirić, Hadžikić

Odbrana: Hadžikadunić, Bičakčić, Ahmedhodžić, Mujakić, Katić, Muharemović, Gazibegović

Vezni red: Šarić, Tahirović, Huseinbašić, Gigović, Burnić, Šošić, Hajradinović

Napad: Demirović, Tabaković

Prijateljska utakmica Italija – BiH se igra na Carlo Castellani stadionu u Empoliju sa početkom u 20.45 sati.