Ponovo lakrdija sa suđenjem: Borac uz pomoć sudije Harisa Halkića savladao Posušje

Borac je večeras u Banja Luci savladao Posušje, autogolom gostiju pred sam kraj meča. Međutim u fokusu je ponovo suđenje, jer smo svjedočili lakrdiji u režiji sudija, čije su odluke bile kontinuirani vjetar u leđa Borcu.

Najprije je u prvom poluvremenu Halkić  isključio pomoćnog trenera iz redova Posušja. Pokazao je i vjerojatno nepostojeći drugi žuti karton zbog prosvjedovanja Frani Maglici koji je bio i najbolji pojedinac Posušja u ovoj utakmici. Na početku drugog poluvremena crveni karton zaradio je i glavni trener Posušja Branko Karačić, koji nije mogao podnijeti način suđenja večeras.

Glavni arbitar večeras je bio Haris Halkić iz Sanskog Mosta, sudija iz Unsko-Sanskog kantona, odakle dolazi i potpredsjednik NSBiH, te alfa i omega fudbala u USK, Irfan Durić. Ostaje da vidimo reakciju Durića, koji je inače i federalni parlamentarac ispred NES-a, stranke koja svakodnevno kritikuje vlast zbog saradnje sa Dodikom, ali kojoj ne smeta izuzetna “saradnja” Durića sa Vicom Zeljkovićem-sestrićem Dodika.

U samoj utakmici, Posušje je bilo bolje i imalo više od igre, ali u konačnici su primili gol zahvaljujući nevjerojatnom i bizarnom autogolu pred sami kraj utakmice. Dobre šanse su imali Krišto, Rozić i Mandić, a Borac je tek na kraju prvog poluvremena prijetio preko Kvržića i Makarića koji je glavom s pet metera prebacio prečku.

U nastavku Posušje propušta pravi zicer u 59. minuti kada je Mandić sa pet metara neometan promašio loptu glavom, a potom je izvanredan udarac Babića odbranio Mijatović. U 74. minuti Maglica je dobio drugi žuti i crveni karton za Posušje, a bezidejni Borac je do pobjede došao u 87. minuti kada je Marić postigao nevjerovatan autogol gotovo sa 16 metara za konačnih 1:0.