Počela izgradnja bazena u Južnom logoru

Nakon potpisivanja Ugovora za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru sa izvođačem Hering dd danas se izvode pripremni radovi gradilišta na lokaciji Južni logor.

Sredstva za izradu projektne dokumentacije u iznosu od 120.000 KM osigurao je Grad Mostar a Vlada Federacije izdvojila je 8 miliona KM što će, uz učešće Grada, biti dovoljno za I fazu izgradnje.

Tadašnji Federalni premijer Novalić i gradonačelnik Kordić 25. avgusta 2022. godine slikali su se sa bagerima na gradilištu Olimpijskog bazena i najavili početak izgradnje.

Nešto više od godinu dana od tada, bageri po drugi put počinju radove međutim ovaj put nema nosioca vlasti sa Federacije BiH vjerovatno iz razloga što premijer Nikšić nije iz iste stranke kao predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Mostara. Prvi koji je otrčao do lokacije da bi uslikao bio je vijećnik Šuta, istina nije se slikao nego je bio fotograf kako bi predstavio kao veliki uspjeh  vlasti. Nadamo se da će bazen biti završen u roku i da će ga otvoriti Lana Pudar bez političara koji samo žele pridobiti poene a neki nisu bili na dočeku iste kada je osvojala zlatne medalje samo iz razloga što njezin otac nije član tada vladajuće partije. Nadamo se da će ovaj put bageri firme Hering DD i završiti posao, a posao koji je obećala Koalicija za Mostar 2020 ćemo u narednim danima objaviti šta su učinili a šta nisu od onoga što su obećali građanima u vrijeme izbora 2020. godine.