Ogrešević odgovorio na Konakovićevu prozivku

Nermin Ogrešević, predsjednik Nardonog Evropskog Saveza odgovorio je na prozivke koje je uputio Elmedin Konaković a u vezi “završavanja” NES-a i SBiH. Konaković je naveo da je SDA završila na njima svojestven način ove dvije stranke prilikom formiranja Vlade FBiH. Ogrešević očito uvrijeđen a i pogođen istinom brzo je na svom Facebook profilu odgovorio:
“Konaković je za fotelju prodao državu”
“Jel moguće da čovjek koji predaje Dodiku i Čoviću državu da bi zasjeo u fotelju ministra vanjskih poslova BiH, čovjek koji „završava“ zastupnike poklanjajući im Federaciju, ministarstva, ustanove, firme, a evo i zatvore, da se taj „čovjek“ od izdaje pere jeftinim populističkim kontraoptužbama da je SDA nekog „završila“… “, zapitao je Nermin Ogrešević.

U objavi na svom Facebooku, predsjednik Narodnog evropskog saveza naveo je još

“NES i ja lično još od pregovora s Dodikom smo shvatili da su Dino i Trojka zarad fotelja spremni prodati i narod i državu. I pored svih pokušaja, nas niste mogli „završiti“ i nećete.

Mi u izdaju nećemo. Eto vam fotelje”.

Podsjećamo da je NES čitavo vrijeme zagovarao politiku koju provodi Trojka, tadašnja opozicija, da je podržavao Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva, da je u nekim kantonima formirao vlast sa Trojkom da bi odjednom promjenio mišljenje nakon što je prvi čovjek NES- a kako je jednom prilikom Konaković naveo, Rifet Hozanović sjeo za stol sa Bakirom i dogovorio podjelu pozicija ali neuspješno. Ono što je jedino uspjelo Rifetu jeste zadržati Mustafu Ružnića na čelu Unsko-sanskog kantona, u odnosu šta mu je nudila Trojka može se reći i da je skupo koštala kafa Rifeta Hozanovića i stranku NES.