Novorođenčad izvađena iz inkubatora zamotana u foliju kako bi ostala živa u najvećoj bolnici u Gazi

Prijevremeno rođene bebe u najvećoj bolnici u Gazi zamataju se u foliju i stavljaju pokraj tople vode u očajničkom pokušaju da ih održe na životu, upozorio je ravnatelj bolnice, dok izraelska vatrena moć nastavlja gađati okolne ulice, a preostale rezerve goriva presušuju, ostavljajući ustanovu nemogućom funkcionirati.

Osoblje u bolnici Al-Shifa borilo se da održi novorođenčad na životu nakon što je nestalo zaliha kisika i morali su bebe ručno premještati iz inkubatora novorođenčadi u drugi dio bolnice.

“Bio sam s njima prije nekog vremena. Sada su ranjivi, jer smo ih izvadili iz inkubatora. Zamotamo ih u foliju i stavimo vruću vodu pored njih kako bismo ih mogli ugrijati,” rekao je direktor medicinskog centra dr. Muhammad Abu Salmiya za Al-Araby TV u nedjelju.

Slike prikazuju nekoliko novorođenčadi koja su izvađena iz inkubatora u bolnici bespomoćno skupljena zajedno i smještena u jedan krevet.

Liječnik je rekao da je nekoliko djece umrlo dok su bili na odjelu intenzivne njege iu jaslicama tijekom prošlog dana usred izraelskog kontinuiranog bombardiranja i blokade Gaze, već osiromašenog i gusto naseljenog teritorija, nakon napada Hamasovih militanata 7. oktobra na njezin teritorij.