Na Wanderlustu se očekuje predstavljanje novog IPhone 15: Kakve novosti nas očekuju?

Tehnološki entuzijasti i Apple fanovi širom svijeta željno se pripremaju za dugo očekivani godišnji iPhone događaj koji će održati tehnološki titan sa sjedištem u Kupertinu, zakazan za sutra, sa početkom u 10 ujutro po pacifičkom vremenu. Događaj pod nazivom “Wanderlust” održat će se u legendarnom Steve Jobs Teatru koji se nalazi u kampusu Apple Park u Kupertinu u Kaliforniji.

Kao što je uobičajeno sa Appleovim septembarskim događajima, fokus će nesumnjivo biti na nadolazećim modelima iPhonea. Prema raširenim glasinama, događaj će vjerovatno predstaviti iPhone 15 seriju, od kojih će biti ukupno četiri modela. Očekuje se da će ovogodišnja linija uključivati nekoliko varijanti: standardni iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i vodeći iPhone 15 Pro Max. Od ovih uređaja se očekuje da pokažu niz poboljšanja i funkcija koje imaju za cilj da podignu iskustvo pametnog telefona na nove visine.

Kakve funkcionalnosti nudi novi Iphone 15?
Nagađa se da će iPhone 15 serija doći s mnoštvom ažuriranja koja se bave i funkcionalnošću i estetikom. Prateći korake iPhone 14 Pro linije, standardni modeli iPhonea 15 će vjerovatno usvojiti Dynamic Island, pretvarajući urez na vrhu ekrana u više impresivan i manje nametljiv element dizajna. Može doći i sa USB-C portom, a izvještaji sugeriraju da bi modeli iPhone 15 Pro mogli biti podvrgnuti laganom osvježenju dizajna, s tanjim okvirima i suptilnim prilagodbama zakrivljenosti uglova, dajući moderniji i moderniji izgled.

Očekuje se da će iPhone 15 Pro modeli uvesti okvir od titanijuma, odstupajući od okvira od nehrđajućeg čelika koji se nalazio u prethodnim verzijama. Ova promjena može rezultirati lakšim, ali izdržljivijim uređajem. Govoreći o kamerama, pretpostavlja se da će iPhone 15 Pro Max imati periskopski zum objektiv, koji omogućava nivoe optičkog zuma od 5x ili 6x, nadogradnju u odnosu na prethodni optički zum od 3x. Očekuje se da će Pro modeli također dobiti Appleov najnoviji A17 čip – prvi s 3 nanometarskom tehnologijom, koji bi mogao pružiti bržu obradu i dugotrajniju bateriju.

Također se očekuje da će iPhone linija biti dostupna u raznim novim bojama, kao što je nagoviješteno u Appleovom logotipu koji se nalazi u pozivnici za događaj, uključujući tamnoplavu i ažurirane nijanse sive, bijele i srebrne.

Očekuje se predstavljanje novog Apple Watch-a
Iako iPhone linija zauzima veliki dio pažnje, očekuje se da će događaj predstaviti i druge proizvode, uključujući Apple Watch Series 9 i novu verziju Apple Watch Ultra. Nagađa se da Apple Watch Series 9 sadrži A15 Bionic čip, koji pruža poboljšane performanse, zajedno s novim opcijama boja koje će zadovoljiti različite preferencije. Kako se događaj bude odvijao, dugo očekivane Vision Pro slušalice kompanije također bi mogle dobiti dodatnu pažnju.