Mostarci se vraćaju na stare staze, FC Mostar SG se pojačao

Reprezentativac Srbije Nemanja Momčilović nova je jedinica Mostaraca.

U grad na Neretvi dolazi iz francuskog prvoligaša Lilea, a u svojoj karijeri već jednom je nosio dres ovog tima. Ostao je upamćen kao futsaler koji je ispisao nove stranice klupske historije plasmanom u Elitnu rundu Lige šampiona.

“Prvo i najbitnije je da sam veoma sretan i da mi je veoma drago što sam ponovo član tako velikog kluba kao što je Mostar SG. Također mi je drago da su mi ljudi ukazali poverenje još jednom i verujem kako ću ga i opravdati. Ciljevi su jasni i uvijek visoki, oformili smo dobru ekipu sa puno iskusnih igrača i, jednostavno, titula se mora vratiti tamo gde joj je i mjesto, sve osim toga bio bi neuspjeh. Naravno da to neće biti lako i da postoji još nekoliko klubova koji pretenduju za istim ciljevima i koji zaslužuju svaki respekt, ali mi ćemo se fokusirati samo na nas i vjerujem da uz jak i naporan rad uspjeh neće izostati”, kaže Momčilović.

Kristijan Radin u Mostar se vraća iz KMF SAS gdje je imao posljednji angažman sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu Srbije. Popularni Kiki je dio generacije koja je nakon pandemije duplu krunu vratila u Mostar.

Ivan Ivanković pojačat će konkurenciju u timu, a stiže iz čitlučkog Brotnja, gdje je imao posljednji angažman. Popularni Buba je već jednom nosio dres Mostar SG tima.