Messi prodaje dresove sa Svjetskog prvenstva za 10 miliona dolara

Lionelu Messiju nije strano obaranje rekorda, a izgleda da će dodati još jedan na svoj popis.

Komplet od šest dresova koje je nosio na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, koje je osvojila njegova domovina Argentina, sljedećeg će tjedna biti stavljen na aukciju Sotheby'sa. Naime, dresove je argentinski kapetan nosio tijekom svake faze turnira koji je trajao mjesec dana, uključujući i veliko finale protiv Francuske.

Aukcijska kuća očekuje da će ponude biti veće od 10 milijuna dolara, s prodajom koja će postati jedna od “najvrjednijih kolekcija sportskih suvenira na dražbi”, rečeno je.

Ako se postigne, cijena kompleta nadmašila bi dres koji je Michael Jordan nosio u prvoj utakmici NBA finala 1998. iz njegove poznate sezone “Last Dance”, a koji je prošle godine na Sotheby'su prodan za 10,1 milijun dolara. Ta majica trenutno drži titulu svjetskog rekorda kao “najvrjedniji predmet sportskih suvenira ikada prodan na aukciji”, prema aukcijskoj kući.

Trenutni rekord za nogometne suvenire nošene na utakmicama drži legenda Diego Maradona i njegova majica “Božja ruka” koju je Sotheby's prošle godine prodao za 9,3 milijuna dolara. U početku se očekivalo da će ponude biti u rasponu od 5 do 7 milijuna dolara, što je možda znak da bi cijene Messijevih dresova mogle porasti.

Do danas, najskuplji Messijev dres nošen na utakmicama prodan na aukciji bio je prošle godine za 450.000 dolara, a nosio ga je tijekom El Clásica 2017., napete borbe između njegove bivše momčadi FC Barcelone protiv Real Madrida Cristiana Ronalda. Messijev gol u posljednjoj minuti, 500. u njegovoj karijeri, bio je pobjednik utakmice.

Internetska aukcija za Messijeve dresove traje od 30. novembra do 14. decembra i za to će vrijeme biti izložena na besplatnoj izložbi u galeriji Sotheby's u New Yorku.