Kordić odgovorio grupi građana: Populizam lažnih zaštitnika “ugroženih” u funkciji političke kampanje

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić se oglasio danas vezano za tvrdnje neformalne grupe građana koji problematiziraju prostorni plan i izgradnju solarnih elektrana u Mostaru, i koji tvrde da se dešava nezapamćeni kriminal u Mostaru.

“Kao gradonačelnik najčešće ne reagiram na medijske nastupe pojedinaca, koji su nažalost zlonamjerni, svjestan kako se u demokratskim društvima mora poštovati svačije pravo da govori sto god želi.

Međutim, kada neki pojedinci zloupotrebljavaju javni govor, a često i medijski prostor, kako bi obmanjivali javnost i navodili naše žitelje na osjećaj ugroženosti, onda je moja dužnost reagirati.

Laži koje plasiraju lako je prokazati kada radite transparentno i u najboljoj vjeri, kako osobno radim u ovom mandatu.

Ostavljam svima vama na prosudbu s kojim političkim interesima i u čijoj funkciji pojedinci koristeći najprizemniji politicki, a i medijski populizam obmanjuju javnost i stvaraju negativnu atmosferu u društvu.

Drugo, nije točno da se kao gradonačelnik tajno sastajem s bilo kim, istina je da je dobar dio predstavnika lokalnih zajednica dolazio na sastanke i razgovarao o navedenim temama, a svima njima je poznat i moj osoban stav, niti jedna dozvola za bilo kakvu gradnju postrojenja za obnovljive izvore energije neće biti izdana bez suglasnosti (pisane) lokalne zajednice,” zaključuje Kordić.