Isaka pogodile kritike: Građani prepoznaju moje iskrene namjere

Nakon što je danas na portalu Klix objavljena analiza istupa Rame Isaka i njegovih sinova, u kojoj se kritikuje populistički način vođenja politike i naziva “reality show-om”, Isak je odgovorio na svom profilu.

“Bosanci i Hercegovci, uprkos medijskim spinovanjima i pokušajima degradiranja, prepoznaje moje iskrene namjene da svojim radom i zalaganjem uspostavim sistem na temeljima profesionalizma. Odnosno sistem koji će raditi u interesu svih građana i goniti počinitelje krivičnih djela bez obzira na njihov društveni i institucionalni status.

Cilj mog političkog djelovanja je stvoriti siguran ambijent, ojačati sigurnosni sistem, stimulisati građane da prijavljuju krivična djela i natjerati nositelje pravosudnih funkcija i policijske službenike da profesionalno i efikasno rade posao za koji mjesečno primaju izuzetno visoke plate.

U tom cilju neće me poljuljati medijski spinovi, a posebno ne simpatični naslovi i analize. Takve medijske naslove neću kritikovati jer sam veliki borac za slobodu medija i pravo na kritiku.

Medije samo mogu pozvati da svoj prostor bar upola ustupe člancima o koruptivnim aferama i stvarnim problemima koji razaraju bh. društvo.”, zaključuje Isak.