Irfan Čengić preuzeo mandat načelnika opštine Stari Grad Sarajevo

Predsjedavajući Centralne izborne komisije (CIK) Suad Arnautalić uručio je danas Irfanu Čengiću uvjerenje o dodjeli mandata načelnika opštine Stari Grad Sarajevo, a nakon održanih prijevremenih izbora u ovoj opštini na kojima je Čengić odnio pobjedu ispred kandidata SDA.

Čengić je povodom preuzimanja mandata poručio: “Služiti ljudima Starog Grada je velika čast i odogovornost. Moj potpuni fokus u narednih 11 mjeseci jesu novi projekti, novi odnos prema ljudima i novo vrijeme bez korupcije uz transparetnost. Prvi radni dan sam imao aktivnosti na realizaciji obećanja vezanih za prvih 100 dana. Mnogo je izazova pred nama, nisam tu došao da pričam o onima prije mene već da rješavamo izazove i zajedno radimo. Još jednom hvala ljudima na ogromnoj podršci na izborima i hvala timu koji je stajao iza moje kandidature, zajedno ćemo ispuniti datu riječ građanima. Moj rad nastavite pratiti na društvenim mrežama te web stranici na kojoj ću objavljivati realizaciju obećanja i preko koje će se zakazivati sastanci.”

Zahvalio se predsjedavajućem Općinskog vijeća Stari Grad na već zakazanoj sjednici na kojoj će se, kako je kazao, naći veliki broj materijala koji se odnose na obećanja koja je rekao da će ispuniti u prvih 100 dana mandata.

Kazao je i da u proteklih 15 godina građani Starog Grada nisu imali priliku dobiti kapitalne projekte od Vlade KS u omjeru koliko su davali novca u porezu te će se potruditi da se to promijeni na način da će općinska administracija ispuniti svoj dio obaveza i pripremu projekata, kao što rade druge općine.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović je kazao da Čengićev mandat traje do oktobra naredne godine.