Dino Hasanović nakon rastanka sa Veležom: Ostaje gorak okus, žalim što se nisam oprostio od navijača

Dino Hasanović, sada već bivši veznjak Veleža je govorio za portal S1 Oslobođenje o iznenadnom rastanku sa klubom u kojem je proveo pet posljednjih sezona.

Nakon pet sezona i preko sto odigranih utakmica za Velež, Dino Hasanović od jučer više nije član mostarskog kluba. Iskusni vezni igrač je u Velež stigao na ljeto 2019. godine, kada se Velež tek vratio u ligu, te je sa Veležom kroz pet godina prošao kompletan put, od stabilizacije u ligi preko izlaska u Evropu i sjajne utakmice protiv AEK-a, pa sve do osvajanja Kupa BiH.

“Tek sam danas saznao da neću više biti član Veleža. Bio sam u klupskim prostorijama zbog nečega sasvim drugog kada mi je direktorica Samra Eminović saopštila da moj ugovor neće biti obnovljen. Znam da to nije njena odluka, ili odluka predsjednika sa kojim sam imao jako korektan odnos, već je tako odlučio stručni štab”, istakao je Hasanović na početku.

Kako kaže, nema problem sa rastankom, nego sa načinom na koji je do njega došlo.

“Nisam ja tip koji zamjera takve stvari poput raskida saradnje sa klubom, ali mislim da je rastanak mogao biti korektniji. Konkretno, većini igrača koji će otići je saopšteno ranije da se ne računa na njih, meni nije. Bio sam na treninzima i mogli su mi iz stručnog štaba reći u lice da nisam u njihovim planovima. Imao sam ja mnogo trenera u karijeri, kod nekih sam bio 25. igrač u ekipi, ali sam ih jako cijenio, jer su mi otvoreno rekli kakav je moj status. Ovako ostaje malo gorak ukus”, kazao je Hasanović.

Poručuje da njegove zamjerke nemaju veze sa Veležom kao klubom i institucijom.

“Niko ne može pokvariti ono što Velež za mene predstavlja. Ponosan sam što sam nosio dres ovakvog kluba pet godina. Velež će uvijek biti u mom srcu i jako mi je drago što sam prošao sve ono najbolje što se klubu desilo posljednjih godina. Ja sam tu bio praktično od početka i to je uspomena koja će mi zauvijek ostati. Velež je zaista sjajno uređen klub, ne morate kao igrač brinuti o svojoj egzistenciji niti vam neko nešto obećava pa to ne ispuni, a znate kakvih sve stvari ima u Bosni i Hercegovini. Veležu zaista sa te strane nemam šta zamjeriti, klub mi je platio i operacije koljena kod vrhunskog stručnjaka u Zagrebu. Zbog toga moram uputiti pohvale zbog sjajne organizacije cijelom klubu”, pojasnio je bespoštedni veznjak.

Hasanović ipak žali zbog još jedne stvari.

“Zaista mi je žao što nisam imao adekvatan oproštaj od navijača, koji su mi u svakom momentu bili velika podrška, a sa njima sam imao poseban odnos jer sam se ja trudio da opravdam njihovo povjerenje u svakoj minuti koju sam proveo na terenu u dresu Veleža. Zbog toga mi je žao što je sve ispalo tako kako je ispalo, i što nisam imao priliku da se sa njima rastanem na pravi način”, kazao je Hasanović.

Za kraj je govorio i o svojoj budućnosti, pogotovo u kontekstu nezgodne povrede koljena koju je imao.

“Nemam kontakt ni sa jednim klubom, jer sam tek danas i ja saznao da naredne sezone neću nositi dres Veleža. Meni je Velež uvijek bio na prvom mjestu, i ranije kada sam imao ponude nakon sjajne sezone, nisam razmišljao o odlasku. Što se moje povrede tiče, doktor i kondicioni trener kažu da sam spreman, vrijedno sam trenirao i spreman sam da normalno počnem sa radom na predstojećim pripremama”, poručio je na kraju iskusni veznjak.

Hasanović je profesionalnu karijeru počeo u Željezničaru, a prije dolaska u Velež nosio je još dres Čelika i GOŠK-a iz Gabele. U dosadašnjoj karijeri je odigrao ukupno 173 utakmice.