DELEGACIJA MINISTARA U VLADI HNK U POSJETI UNIVERZITETU “DŽEMAL BIJEDIĆ”

Danas sam, zajedno sa kolegama ministrima iz Vlade HNK, posjetio Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru gdje smo, u zgradi Rektorata, održali radno-konsultativni sastanak sa rektoricom Univerziteta prof.dr. Alenom Huseinbegović te njenim saradnicima – prorektorima.
Tom prilikom smo detaljnije informisani o radu Univerziteta, započetim i realizovanim kapitalnim projektima, kao i o naučno-istraživačkom radu te nastavnom procesu.
Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru, kao najstarija visokoškolska ustanova u Hercegovini, zauzima posebno mjesto u društvu i to je usaglašen stav svih danas prisutnih kolega ministara.
Potrudit ćemo se da našim radom i djelovanjem kroz Vladu HNK te resorna ministarstva dodatno poboljšamo saradnju sa Univerzitetom te da pomognemo rad u skladu sa mogućnostima kantona.
Koristim ovu priliku da se zahvalim rektorici, prorektorima i njihovim saradnicima na srdačnom dočeku i produktivnom sastanku poručio je Adil Šuta novi ministar finasija u Vladi HNK.
Indikativno je viditi da su samo ministri koji pripadaju “B” komponenti bili u posjeti Univerzitetu, te da nije bilo ministara iz “H” komponente niti se premijerka Marija Buhač udostojila doći u posjetu zajedno sa svojim “kolegama” ili ona za svoje kolege samo smatra ministre ispred HDZ-a. Također primjećujemo da na službenim stranicama Vlade HNK nije objavljena ova vijest, nego da Marija Buhač koristi ovu stranicu samo za svoju ličnu promociju.
Očekujemo ubrzo da će Marija i njene prave kolege posjetiti Sveučilište u Mostaru i tako uzvratiti istom mjerom na ovu pojestu B ministara. Žalosti činjenica da su se samo imena u Vladi HNK promjenila a da je ostalo sve isto.