Brazilka uhapšena u Zagrebu “izbacila” kilogram kokaina iz tijela

Brazilka, koja je prije 10 dana uhapšena na zagrebačkom aerodromu zato jer je u tijelu pokušala unijeti skoro kilogram kokaina u Hrvatsku, “izbacila” je drogu iz tijela, a danas je odvedena pred istražnog sudiju u Veliku Goricu, gdje se branila šutnjom.

Andrea (28) iz Brazila, kako prenose hrvatski mediji, uhapšena je s gotovo kilogram kokaina na zagrebačkom aerodromu 3. oktobra.

Carinici na Aerodromu “Franjo Tuđman” u Zagrebu posumnjali su na Brazilku kad je stigla iz Sao Paula preko Lisabona, što je odmah bilo sumnjivo carinicima, jer je Portugal u Evropskoj uniji, a carinski nadzor se ne provodi na putnicima koji dolaze iz zajedničke carinske unije.

Nju su izdvojili od ostalih putnika, a pregledom je utvrđeno prisustvo droge na prtljagu. Nakon toga je upućena na rendgensko snimanje kojim je utvrđeno da u tijelu ima 76 stranih tijela, tj. kapsula.

Ono što je zanimljivo je to da je Andrei trebalo punih 10 dana da iz tijela “izbaci” kapsule s drogom, uprkos tome što je uzimala jake laksative. Nakon deset dana utvrđeno je da je ona u tijelu imala ukupno 990 grama kokaina.

Računa se da bi u Hrvatskoj zaradila 15 puta više nego što je drogu platila u Brazilu.