BiH u svom stilu završila kvalifikacije-porazom. Navijači poslali jasne poruke Savezu i selektoru

Večerašnjom utakmicom protiv Slovačke, fudbalska reprezentacija BiH je završila kvalifikacijski ciklus za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, koje ostaje nedosanjani san za sve navijače reprezentacije.

Fudbaleri BiH su upisali još jedan poraz, rezultatom 1-2. Što se tiče same utakmice, BiH je povela autogolom igrača Slovačke, da bi odmah u slijedećem napadu Slovaci poravnali, kada je nakon greške Hamulića gol postigao Bozenik. Potom štoper BiH Gojković dobiva drugi žuti karton, čime olakšava posao Slovacima, koji u 71. minuti pogađaju za potpuni preokret.

Ovim je BiH završila kvalifikacije kao predzadnja na tabeli, sa svega 3 pobjede u 10 utakmica, od čega su dvije nad Lihtenštajnom, koji je ujedno i jedina reprezentacija koja nije pobijedila BiH u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

BH Fanaticosi napustili utakmicu

Najpopularniji navijači naše reprezentacije BH Fanaticosi su u 50. minuti susreta napustili utakmicu. BH Fanaticosi su skandirali “Savez napolje” i “Vico p**eru” te se odlučili napustiti utakmicu protiv Slovačke daleko prije posljednjeg sudijskog zvizduka.

Milošević, koji je u najavi utakmice govorio da će se povući ako to javnost tražila, je večeras više puta sa tribina dobio jasnu poruku: “Savo odlazi”.