Fudbalska velesila Luksemburg očitala lekciju reprezentaciji BiH

Jedna od najpoznatijih floskula fudbalera, uoči i nakon susreta sa objektivno slabijim protivnicima je “danas svi igraju fudbal, nije lahko osvojiti bodove”. Reprezentativci Luksemburga neće davati ovakve izjave nakon susreta sa BiH, jer nakon ukupnih 6-1 iz dvomeča sa najboljim što BiH ima, sigurno je da za BiH neće reći da znaju igrati fudbal, niti da im je bilo teško osvojiti bodove. Jedino mogu žaliti za propuštenim prilikama da ovaj rezultat bude i ubjedljiviji.

Da se ne radi ni o kakvoj fudbalskoj velesili, kako bi neko pomislio, pokazuje i činjenica da je ta ista reprezentacija Luksemburga, koja je pokazala da je za klasu jača od BiH, prije tek dva mjeseca u susretu kvalifikacija, od Portugala poražena sa nestvarnih 9-0.

Nakon ovakvog debakla, logično bi bilo pozvati na odgovornost čelnike saveza, ali znajući da Vico, Durić i kompanija obraza nemaju, iluzorno je očekivati bilo kakve poteze koji mogu narušiti udobnost fotelja u savezu.

Ukoliko je ipak stvarna agenda Zeljkovića i kolaboracionista u vidu Irfana Durića uništavanje reprezentacije BiH, onda im treba čestitati, jer su uradili odličan posao.

Do baraža u martu, željno očekujemo izvještaj Save Miloševića o uspješnosti susreta, te reakciju mudrih glava iz saveza.